Apricot coffee Blog

Fontos volt számunkra,hogy a saját kávézónkban legyen egy olyan állandóan elérhető kávé, az identitásunk, ami olyan ízjegyeket hordoz ahogy mi gondolkozunk a kávéról. Az eredeti Apricot House blend 2015-ben készült. 40 kg szemes kávé és 5 hónap kísérletezés után állítottuk össze pontosan mi is az amit a mi kávézónkban szerettünk volna alap keveréknek. Mivel véleményünk szerint a modern kávézásban a sztenderdizálást az ízélmény jócskán felülírja, így a mi keverékünk is folyamatosan változik, csiszolódik. Mindez az esetünkben a pörkölőnkkel szoros összefüggésben a kávéskészletek...

Gyanítom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki gyermek-, és tinédzser évei során arra kelt hétvégente, hogy a szülei reggelente egy jó kis égett szagú és igen hangos kotyogóssal indították a napot, lehetőleg minél korábban és hangosabban, mert legalább annál hamarabb felkeltem...

Én személy szerint is nagyon fontosnak tartom és híve vagyok a környezet megóvásának és hiszem, hogyha mindenki a saját portája körül sepreget, akkor az összkép is sokat fog javulni. Ahogyan a magánéletemben is, úgy a kávézóban is próbálunk a környezetünkért tenni. 0️⃣ 🗑️ Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy miket teszünk az Apricot coffee ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében, olvasd tovább ezt a cikket, aholl leírjuk, hogy Ti, mint vendégeink mivel segíthetitek munkánkat és ki tudja, még ötleteket is találhattok a lentiek...

Sok a tévhit a flat white kávéitallal kapcsolaban, a legelterjedtebb, hogy ez egy kávé 'ízében erősebb' tejes ital üvegpohárban. Egy ital azonban nem attól lesz valami, hogy milyen pohárban szolgálják fel. A mi filozófiánk és szaktudásunk szerint a flat white, egy eredetileg Ausztráliából származó, kis cappuccinos csészében/pohárban (6oz) elkészített dupla eszpresszó, felöntve gőzölt tejjel, melyen egy vékony! habréteg - és ez itt a kulcsa az italnak - van, és latte art motívum fedezhető fel rajta. A neve is arra utal –...